skip to Main Content

Wanneer kies je voor medische pigmentatie?

Wanneer kies je voor medische pigmentatie?

 • Voor het camoufleren van littekens en brandwonden
 • Voor een tepeltatoeage, al dan niet na een borstreconstructie
 • Voor de start van de chemo, om je wenkbrauwen en wimperlijnen alvast semi-permanent te laten tekenen.
 • Voor het camoufleren van een litteken na een haartransplantatie
 • Voor verdichting bij dunner wordend haar
 • Voor het verhullen van een medisch probleem
 • Deze behandelingen zijn zowel voor dames als voor heren

Wat zijn de voordelen van medische pigmentatie

 • Simuleren van natuurlijke wenkbrauwen bij mensen met Alopecia
 • Camouflage van hazenlip en littekens
 • Altijd mooi en natuurlijk opgemaakt
 • Langdurig resultaat
 • Natuurlijk 3D-effect
 • Medische pigmentatie kan je plaatselijke oneffenheden wegwerken en je opnieuw zelfvertrouwen geven!

Belangrijke info over het behandelingsproces

 • Voor de behandeling brengt je EMLA-crème aan. Deze werkt verdovend en kan je verkrijgen op doktersvoorschrift bij je apotheek.
 • Een behandeling bestaat uit meerdere sessies, waarbij telkens 1 of 2 kleuren pigment worden aangebracht in de huid. Het langzaam opbouwen met de “invulling” van het te behandelen gebied, garandeert een zo natuurlijk mogelijk resultaat.
 • Tussen elke behandeling ligt een periode van 6 weken. Deze genezingstijd is nodig alvorens een vervolgbehandeling, voor een optimaal effect.
 • Na de behandeling mag het gebied 3 dagen niet nat worden.
 • Je moet rekenen op 4 tot 6 behandelingen voor een optimaal natuurlijk resultaat.
 • We bespreken alles grondig besproken tijdens het consult.
Persoonlijk consult

Hoe verloopt de behandeling in detail?

Wat is de exacte prijs?

Wat zijn de mogelijkheden?

Veel gestelde vragen

Permanente make-up verwijderen

Vaak laten mensen in een impuls een permanente make-up behandeling uitvoeren en gaan daarna pas informatie inwinnen. In sommige gevallen is de permanente make-up echt niet mooi gezet en is men helemaal niet tevreden. Permanente make-up verwijderen is bij ons mogelijk met de Yag Laser. Wij werken met de Q-Switch ND Yag Laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die u vaak hoort (littekens, witte vlekken etc) met deze laser tot een minimum beperkt. Dit komt door de zeer smalle laserbundel, die kan zich namelijk met veel precisie op de inkt richten. De pigmenten worden door de hitte gefragmenteerd waardoor het lichaam de losgeraakte inktdeeltjes zelf kan afvoeren via de normale wegen (urine).

Aantal laserbehandelingen

Er zijn een aantal behandelingen nodig om uw permanente make-up geheel te laten verdwijnen. Tussen twee behandelingen zit altijd 5 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig.

Bijwerkingen van de laserbehandeling

Het verwijderen van permanente make-up met deze lasertechniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk ontstaan als teken van genezing maar dit kan ook gebeuren bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze namelijk weer vrij in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onder pigmentatie, vooral wanneer de plek aan Uv-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de efficiëntie van de behandeling weer.

Hoe behandel ik mijn permanente make-up tijdens de genezing?

Direct na de behandeling zal er een witte waas te zien zijn, dit is ‘laser snow’, een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Er zal een lichte zwelling optreden. De te behandelen plaats zal na de behandeling gekoeld worden doormiddel van een cold pack. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Na de behandeling zal er een zalf aangebracht worden. Er is twee weken géén zonnebank en zonnebaden mogelijk! En ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is. Indien zonlicht niet te vermijden is dan dient u minimaal twee keer per dag met een Sun block (factor 50) te smeren. De genezing van het behandeld huid deel gaat vaak gepaard met de vorming van donkergekleurde oppervlakkige schilfertjes die na drie tot vijf dagen vanzelf loslaten. Als deze schilfertjes jeuk gaan geven is het belangrijk om daar dan niet aan te gaan krabben dit kan namelijk littekenweefsel veroorzaken. Het behandelde huidoppervlak +/- 24 a 48 uur droog, daarna kunt u gewoon weer douchen. Na het douchen is het wel belangrijk om de behandelde huidzone voorzichtig droog te deppen en niet te hard gaan wrijven. Voor een snellere afvoer van de pigmenten kunt u 1,5 liter water drinken, per dag. Dat helpt u bij de afvoer van de inktpartikels.

Ik ben zwanger, kan ik een laserbehandeling ondergaan?

Tijdens de zwangerschap kan u niet behandeld worden. Uw lichaam staat onder invloed
van hormonen waardoor het anders kan reageren op de behandelingen.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

De behandeling is niet geheel pijnloos. Het voelt aan als kleine naaldprikjes op de huid.

Tatoeages

Tatoeages worden al eeuwen ter versiering van de huid aangebracht. De afgelopen decennia heeft de tatoeage techniek en vooral de ontwikkeling van pigmenten een grote vlucht genomen. Was er vroeger een keuze te maken uit één a twee kleuren (zwart en rood), tegenwoordig is het kleurenpalet zeer ruim. Veel mensen nemen in een bepaalde periode van hun leven een tatoeage om hun identiteit daarmee te bevestigen, hun liefde van hun leven te ere of gewoon omdat ze het mooi vinden. Helaas krijgt een gedeelte van deze voorheen enthousiaste mensen spijt van hun tattoo. De tatoeage is niet meer zo mooi of past gewoon niet meer bij de levensstijl. Gelukkig kunnen we inmiddels heel veel soorten tatoeages redelijk tot zeer goed verwijderen. Ook is het mogelijk om een tatoeage lichter te maken zodat er een nieuwe tatoeage overheen gezet kan worden.

De Q-Switch ND Yag Laser voor tattoo verwijdering:

De Q-Switch ND Yag Laser’s zijn de nieuwste generatie lasers. Ideaal voor het verwijderen van een tattoo. Hoe werkt dat nou eigenlijk? De inkt van een tatoeage zit in de dermis (lederhuid) ingekapseld op ongeveer 1,5 a 2 mm diepte. Het laserlicht van de Yag Laser gaat door de “epidermis” (opperhuid) heen en zal alleen het inkt verwarmen/verhitten, maar zo kort dat alleen het doel (inkt) heet wordt en niet de omliggende huid. De ingekapselde inktpartikels/pigmenten worden door de hitte en kracht uit elkaar geslagen in hele kleine inktdeeltjes doordat deze losgeraakte inktdeeltjes nu niet meer ingekapseld zitten kan ons lichaam met behulp van ons immuunsysteem de inktdeeltjes via de normale wegen opruimen. Het lichaam ruimt dus zelf de tatoeage op!

Wat gebeurt er tijdens de laserbehandeling?

Tijdens de behandeling zal er een tijdelijke witte verkleuring van de huid optreden, dit onschuldige neveneffect wordt ook wel ‘laser snow’ genoemd. Deze witte verkleuring verdwijnt binnen 15 a 20 minuten na de behandeling. Ook zal er een lichte roodheid en zwelling van de huid optreden, dit trekt snel weg door na de behandeling goed te koelen met een cold pack. Onmiddellijk na de behandeling zal u het gevoel hebben van een zonnebrand. Dit duurt ongeveer 24 tot 48 uur, de huid zal rood en wat geïrriteerd zijn en zelfs korstjes of blaartjes kunnen ontstaan, ook kan het in de dagen erna gaan jeuken of vervellen. Soms treedt er wat zwelling op, hetzelfde effect als na een insectenbeet. Dit alles gaat in enkele dagen over en de huid zal zonder problemen herstellen. Na paar dagen zal de huid er weer normaal uitzien, waarbij ook het resultaat van de behandeling zichtbaar wordt.

Hoe behandel ik mijn tatoeage tijdens de genezing?

Na de laserbehandeling raden wij het aan om de eerste 24 uur, het liefst 48 uur het behandelde huid deel droog te houden, daarna mag u gewoon weer douchen. Het behandelde huid deel droog te deppen i.p.v wrijven en de tatoeage de eerste twee dagen niet af te dekken. Laat de tatoeage gewoon aan de lucht drogen, de huid moet kunnen ademen. Na de laserbehandeling mag u vier weken niet in de zon of onder de zonnebank. Dit geld ook voor de gehele behandeltijd. Indien zonlicht niet te vermijden is dan dient u minimaal twee keer per dag met een sunblock (factor 50) op de behandelde tatoeage te smeren, het af te dekken met kleding of een pleister. Tevens kunt u ook geen zelf bruinende creme’s gebruiken op de tattoos die aan de behandeling onderhevig zijn. U dient de wond goed schoon te houden, nooit te krabben, peuteren of op welke andere manier dan ook de huid te irriteren. Voor een snellere afvoer van pigmenten kunt u minimaal 1,5 liter water drinken per dag. Wanneer u bovenstaand advies opvolgt kunt u ervan uit gaan dat er geen problemen zullen optreden.

Wat is fractional microneedling?

Fractional microneedling is één van de meest innovatieve en effectieve procedures op het gebied van huidverbetering en huidverzorging. Deze techniek van huidverbetering wordt ook wel collageen inductie therapie genoemd. De fijne naaldjes in de roller stimuleren de huid om collageen en elastine aan te maken. Door het rollen ontstaan microkanalen. Deze knijpen samen en dragen bij tot een verhoogde opname van actieve werkstoffen in de huid. Deze behandeling is met name geschikt om rimpels en lijnen aan te pakken, (acne) littekens en poriën te verfijnen, en de huid te verstrakken.
reiniging – peeling – fractional microneedling – kalmerend masker
De beste resultaten worden bereikt in een kuur. De behandelingen worden uitgevoerd met een interval van 4 weken tussen elke behandeling.

Hoe werkt een fractional microneedling behandeling?
Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverbetering-en -verjonging. Bij Petra Vanbrabant passen we deze techniek toe met een microneedling roller. Dit is een klein apparaat met 200 zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit. Microneedling is één van de meest innovatieve en effectieve deelbehandelingen bij striae en rimpels. De roller kan ook als stand-alone worden ingezet voor huidverbetering. De fijne naaldjes in de roller stimuleren de huid om collageen en elastine aan te maken. Door het rollen ontstaan microkanalen. Deze knijpen samen en dragen bij tot verhoogde opname van actieve werkstoffen in de huid. Microneedling is praktisch pijnloos, neemt slechts enkele minuten in beslag en uw opperhuid blijft intact. De behandeling kan oneindig herhaald worden.
Fractional microneedling wordt gebruikt voor:
• Als onderdeel van onze combinatie therapie bij striae
• Huidverbetering van het gezicht bij rimpels
Het effect van fractional microneedling
Na de behandeling is je huid rood en voelt het warm en strak aan. Bij nagenoeg iedereen is de roodheid de volgende dag helemaal verdwenen. Als er al sprake is van een lichte roodheid dan kan dat makkelijk met een beetje make-up verborgen worden. Na een paar dagen kan er een lichte vervelling plaatsvinden omdat de nieuwgevormde cellen oudere cellen van de huid duwen.
• Rimpelvervaging
• Huidverstrakking
• Littekenverbetering
• Verminderen en/of verwijderen van pigment en ouderdomsvlekken
• Vermindering van couperose
• Verbetering van striae

Back To Top